Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлово – център на тържествата за 186 години от рождението на Васил Левски

Снимка: БТА-архив

Карлово родното място на Васил Левски е център на тържествата по отбелязването на 186 години от рождението на българския Апостол на свободата. Малко след 10 ч. сутринта ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход от Плевен до Карлово "По стъпките на Апостола". По традиция вечерта от музей "Васил Левски" ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет, което с шествие ще бъде пренесено до площад "Васил Левски".
В 21.00 часа пред паметника на бореца за свободата на България ще се проведе тържествен митинг-заря. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Прекъсването на насилието в Близкия Изток изисква усилия на международната общност

Най-важна задача към момента е да бъде осигурено безопасното завръщане от Ливан на всички български граждани, които искат да бъдат евакуирани. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.  89 българи бяха евакуирани от Ливан с..

публикувано на 01.10.24 в 14:08

Рекорден интерес към 41-ото издание на Маратона на София

Над 6 хиляди бегачи ще се включат в 41-ото издание на Wizz Air София маратон, съобщиха организаторите на състезанието на пресконференция близо две седмици преди старта. 42-километровото трасе на дългата дисциплина тази година ще бъде с променен..

публикувано на 01.10.24 в 10:45

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34