Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха бюст-паметник на Игнат Канев в Торонто

Снимка: Генерално консулство на България в Торонто

В Торонто в Канада тържествено беше открит бюст-паметник на покойния почетен консул на България, бизнесменът и филантроп Игнат Канев. Събитието бе пред сградата на църквата в гр. Брамптън, Голямо Торонто. На церемонията присъства семейството на Игнат Канев, настоятелството на българската църква „Св. Димитър“, много българи от района, както и местни канадци, които са познавали добре бележития българин. 


В своето слово генералният консул на България в Торонто Велислава Панова подчертаче макар да напуска България на 14-години Канев остава завинаги ярък родолюбец и яростен защитник на българщината, който е оставил трайна следа със своя неуморен труд, възрожденско дарителствo и неспирни ангажименти към българската общност. 

Снимки: Генерално консулство на България в Торонто

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Урок по родолюбие с децата от българското неделно училище в Лисабон (ВИДЕО)

С желанието да усвоят по-добре българския език, да научат повече за историята и географията на България, всяка събота деца от български семейства или от смесени бракове се отправят към "Rua do Sacramento a Lapa" 31 – адреса, на който се намира..

публикувано на 28.04.24 в 10:20

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

“ Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница .” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към..

публикувано на 28.04.24 в 06:00