Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танц на хвърчилата над Варна

Снимка: www.facebook.com/varnakites

Аспаруховият плаж във Варна е домакин на фестивала "Въздушни чудеса", съобщи БНР-Варна. За пореден път, високо над морския бряг огромни цветни хвърчила с различни форми изпъстриха небето. 

Международният фестивал на хвърчилата, провеждан всяко лято във Варна, Шабла и на други места по Черноморието ни, се утвърди като една красива традиция и празник, привличащ многохилядна публика

Мисията му е да насочва вниманието на хората към опазването на природата, а акцент тази година са птиците и тяхната миграция. Тазгодишното издание на цветната феерия отново ще обиколи цялото наше Черноморско крайбрежие от юг на север, следвайки черноморския прелетен път на птиците "Виа понтика". След варненския плаж Аспарухово на 26 - 27 август следват плажовете Шкорпиловци север на 29 август; Албена - 30 август; Топола Скай - 31 август; Шабла, Малкото море – на 2 и 3 септември.

Танцът на хвърчилата е и отлична възможност за насърчаване на творчеството и въображението, както и за заздравяване на семейните връзки и весело прекарване на свободното време.

Във фестивала тази година участват представители от седем държави, сред които представители на Гърция, Турция, Германия, Естония и Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34