Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български лекар застана начело на Световната дентална организация

Снимка: Личен архив

За първи път българин е избран за ръководител на Световната дентална организация. Това е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Изборът е станал на конгреса на организацията, който се провежда от 24 до 27 септември в Сидни, Австралия. Новината съобщи главният секретар на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов.

"Това е един огромен престиж за всички нас, второ за д-р Николай Шарков, защото без неуморна работа няма как да се случат нещата, но той не е сам, за целия екип, за целия Управителен съвет на Българския зъболекарски съюз“, каза Миланов. 

Избирането на д-р Шарков за лидер на организацията, която обединява 147 страни, е признание, че българската стоматологична помощ е на световно ниво, допълни Миланов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30