Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български лекар застана начело на Световната дентална организация

Снимка: Личен архив

За първи път българин е избран за ръководител на Световната дентална организация. Това е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Изборът е станал на конгреса на организацията, който се провежда от 24 до 27 септември в Сидни, Австралия. Новината съобщи главният секретар на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов.

"Това е един огромен престиж за всички нас, второ за д-р Николай Шарков, защото без неуморна работа няма как да се случат нещата, но той не е сам, за целия екип, за целия Управителен съвет на Българския зъболекарски съюз“, каза Миланов. 

Избирането на д-р Шарков за лидер на организацията, която обединява 147 страни, е признание, че българската стоматологична помощ е на световно ниво, допълни Миланов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05