Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Природа Фест" – празник, който насочва вниманието към градската екология

Снимка: forthenature.org

"Есента е време за събиране на посятото, за радост от постигнатото, за равносметка. Есента е този красив миг, в който природата дава своя най-пищен спектакъл – последен за сезона, преди да потъне в сън. Тази есен празнуваме красотата на природата и нуждата да я съхраним" – така звучи поканата за първия "Природа Фест" в Южния парк в София. В съботния ден, 30 септември, можем да се включим в наблюдение на птици из парка заедно с учени-орнитолози или в беседа и нагледни занимания по отношение на  влажните зони с фокус Драгоманско блато

Предвидени са и много занимания за най-малките, под надслов "Запознай се с дивите актьори на Източни Родопи“. Денят ще завърши с връчване на  Годишни награди за биоразнообразие и климат. Фестивалът е част от проекта "Природата няма глас, тя има нас", който цели да популяризира работата за съхраняване на природното богатство на страната ни, която вършат природозащитните организации, обединени в коалиция "За да остане природа в България".

Проектът "Природата няма глас, тя има нас" се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство със "Зелени Балкани" и с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по програмата "Фонд Активни граждани" – България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42
Стилияна Николова

Стилияна Николова оглави временното класиране на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова поведе в класирането на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. В първия ден от състезанието тя постигна най-високите резултати на обръч и топка, оставяйки..

публикувано на 13.07.24 в 08:57

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10