Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България спира допуска на коли с руска регистрация

До края на ден понеделник, 2 октомври, ще започне да действа забрана за влизане на автомобили с руска регистрация и на територията на България, съобщи пред БНТ директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов.

Преди два дни в позиция на ДПС депутатът Делян Пеевски поиска правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане в страната на автомобили с руска регистрация. Пеевски настоя министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Еврокомисията забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. 

Антон Златанов каза, че за товарните автомобили забраната работи от няколко месеца. Мярката за тях е въведена от Еврокомисията на 11 септември и вече е в сила в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия и в Норвегия. 


Още от категорията

България се нуждае от 17 000 медицински сестри

Най-сериозният недостиг сред медицинските специалисти е липсата на 17 000 медицински сестри. Това каза пред журналисти Ралица Симеонова-Ганева, член на Съвета за икономически анализи към Министерския съвет, която представи данни от изследване, извършено..

публикувано на 29.11.23 в 23:42

България днес - 29 ноември 2023 г.

Започваме предаването с възможностите за задълбочаване на българо-румънските бизнес връзки. След това ще поговорим за „изоставените“ от своите родители- гурбетчии деца и какво може да се направи за спирането на застрашителния брой евросираци у нас...

публикувано на 29.11.23 в 19:00

Четвъртък започва с минусови температури, през деня ще е топло за сезона

В последния ноемврийски ден  минималните температури ще са между минус 5 и 0°, в София минус 4°. Над по-голямата част от страната ще има зимно слънце, а максималните температури ще са в интервал от 7 до 12°, в столицата до 5°. По Черноморието  ще е..

публикувано на 29.11.23 в 18:40