Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България спира допуска на коли с руска регистрация

До края на ден понеделник, 2 октомври, ще започне да действа забрана за влизане на автомобили с руска регистрация и на територията на България, съобщи пред БНТ директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов.

Преди два дни в позиция на ДПС депутатът Делян Пеевски поиска правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане в страната на автомобили с руска регистрация. Пеевски настоя министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Еврокомисията забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. 

Антон Златанов каза, че за товарните автомобили забраната работи от няколко месеца. Мярката за тях е въведена от Еврокомисията на 11 септември и вече е в сила в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия и в Норвегия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54