Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никарагуанският писател Серхио Рамирес гостува в София

Снимка: diariodenavarra.es

Никарагуанският писател Серхио Рамирес ще се срещне със студенти и читатели в София. Събитията ще са на 10 октомври в Университета за национално и световно стопанство, съобщават от институт „Сервантес“ - съорганизатор на срещата в сътрудничество с висшето учебно заведение. Преди обяд Серхио Рамирес ще разговаря със студенти, изучаващи испански. Вечерта ще бъде представено изданието на български език на романа му „Тонголеле не умееше да танцува“ в превод на Ангелина Василева Димитрова. Срещите ще са с превод на български език, съобщават от УНСС.

„Тонголеле не умееше да танцува“ е публикуван през 2021 г. и бързо забранен от властите в Никарагуа. Този роман е причината и за заминаването на Рамирес в Испания, споделя самият той, тъй като заради книгата си е обвинен в предателство към страната, издадена е и заповед за ареста му.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 000 души аплодираха Андреа Бочели в София напук на лошото време

Близо 30 000 души аплодираха Андреа Бочели, който в съботната вечер на 14 септември празнува 30-годишната си кариера. Публиката се стече за двучасовия спектакъл на италианския тенор на националния стадион „Васил Левски“ въпреки дъждовното време. На сцената..

публикувано на 15.09.24 в 11:46
Христо Стоичков в Бургас

Футболната ни легенда Христо Стоичков ще отговаря за проектите на ФИФА "Футбол в училище"

"Щастлив и горд съм, че Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече - с програмите за развитието на футбола в училищата в цяла Източна Европа". Това обяви легендарният български..

публикувано на 15.09.24 в 09:55

Хеликоптерът Ми-2 е главен "герой" на Авиомузея в Бургас през септември

Авиомузеят в Бургас посвещава месец септември на един от специалните си експонати – хеликоптера Ми-2, чиито първи полет е бил на 22 септември 1961 г.  Любителите на авиацията, жителите и туристите на крайморския ни град имат възможността да се..

публикувано на 15.09.24 в 08:20