Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София маратон" променя движението в столицата в неделя

Снимка: marathonsofia.com

Двадесет и един елитни атлети ще атакуват върховите постижения на "София маратон" тази неделя, 8 октомври. Юбилейното 40-о издание на най-мащабното и популярно спортно събитие на столицата събира на старт общо над 5000 бегачи от рекордните като брой 57 държави в различните дистанции и възрастови групи. Сред маратонците ще има и представители на прочутите школи в дългите бягания от Кения, Мароко, Етиопия и Руанда.

Заради спортното събитие се променя временно организацията на движението в столицата. Стартът и финала на маратона ще бъдат пред Националната художествена галерия на площад "Княз Александър I". Маршрутът преминава последователно през централните улици и булеварди - бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Ген. Гурко", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Княз Александър Дондуков" и продължава към изхода на София по бул. "Владимир Вазов".

От 08:00 часа до 15:30 часа на движението на пътни превозни средства в това число и градския транспорт по трасето на маратона и излизащите на него пресечки ще бъде временно пренасочено по алтернативни маршрути, съобщават от Столичната община.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00

От МВнР предупредиха за отмяна на полети от и до Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи предупреди за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските..

публикувано на 29.07.24 в 17:38