Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София маратон" променя движението в столицата в неделя

Снимка: marathonsofia.com

Двадесет и един елитни атлети ще атакуват върховите постижения на "София маратон" тази неделя, 8 октомври. Юбилейното 40-о издание на най-мащабното и популярно спортно събитие на столицата събира на старт общо над 5000 бегачи от рекордните като брой 57 държави в различните дистанции и възрастови групи. Сред маратонците ще има и представители на прочутите школи в дългите бягания от Кения, Мароко, Етиопия и Руанда.

Заради спортното събитие се променя временно организацията на движението в столицата. Стартът и финала на маратона ще бъдат пред Националната художествена галерия на площад "Княз Александър I". Маршрутът преминава последователно през централните улици и булеварди - бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Ген. Гурко", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Княз Александър Дондуков" и продължава към изхода на София по бул. "Владимир Вазов".

От 08:00 часа до 15:30 часа на движението на пътни превозни средства в това число и градския транспорт по трасето на маратона и излизащите на него пресечки ще бъде временно пренасочено по алтернативни маршрути, съобщават от Столичната община.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задължително спазвайте флаговата сигнализация по българските плажове

Лятото и горещините, обхванали бетонните джунгли, които обитаваме, карат повечето от хората да търсят по-честа и, по възможност, по-продължителна прохлада край различни водоеми и, разбира се, на Черноморието. Попадайки на плажа обаче, някои решават,..

публикувано на 29.07.24 в 11:00

Седмицата започва с жълт код за горещо време в 21-а области на страната

В понеделник  ще е слънчево. След обяд над Северна България, към вечерта над централната и на североизточната част на страната ще се заоблачава и на места ще има кратки валежи. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°, в..

публикувано на 28.07.24 в 17:11

Кметовете на Тутракан и Олтеница договарят бъдещата фериботна връзка

Очаква се скоро да започне изграждането на фериботна връзка между Тутракан и отсрещния румънски град Олтеница, съобщи във Фейсбук кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, след среща с румънския си колега Михайца Бащея. Двамата са уточнили..

публикувано на 28.07.24 в 17:03