Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Източник от ЕС: България би могла да изтегли териториалните си планове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Теоретично е възможно България да оттегли внесените в Комисията регионални планове, заяви пред кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова източник от ЕС. Той уточни, че ако страната ни не иска да загуби средства по фонда за справедлив преход, то тези планове трябва да получат одобрението на Еврокомисията до края на годината. Източникът припомня, че в момента текат преговорите по тях и подчерта, че оттеглянето ще затрудни и двете страни.
За изтеглянето на териториалните планове настояват миньорите и енергетиците, блокиращи вече седмица пътища в страната. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00