Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Източник от ЕС: България би могла да изтегли териториалните си планове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Теоретично е възможно България да оттегли внесените в Комисията регионални планове, заяви пред кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова източник от ЕС. Той уточни, че ако страната ни не иска да загуби средства по фонда за справедлив преход, то тези планове трябва да получат одобрението на Еврокомисията до края на годината. Източникът припомня, че в момента текат преговорите по тях и подчерта, че оттеглянето ще затрудни и двете страни.
За изтеглянето на териториалните планове настояват миньорите и енергетиците, блокиращи вече седмица пътища в страната. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10