Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световни модели електромобили мерят сили на „EV Tour 400 Голямото премерване“

Снимка: pixabay

Колко харчат електромобилите, има ли достатъчно зарядни станции в България, може ли да се стигне до морето и обратно с електрическа кола, може ли електромобил да „отвлече“ собственика си? Тези и други въпроси ще получат отговор по време на похода "EV Tour 400 Голямото премерване".

400-километровият електромобилен поход ще се проведе на 21 октомври с начална точка София. В него ще участват на над 60 автомобила от водещи световни модели, задвижвани единствено и само чрез електрически ток. Участниците ще се движат по маршрута София – Пловдив – Карлово – София с еднакво темпо и ще зареждат на едни и същи станции. Прецизно ще бъде замерен разходът на електрически ток на всеки от автомобилите и ще бъде съставена точна статистика за него, за скоростта на зареждане, както и за други основни показатели на електроколите при еднакви пътни и атмосферни условия.

"EV Tour 400 Голямото премерване“ е инициатива на общността на почитателите на електромобили и превозни средства, задвижвани от електрически ток, организирана чрез YouTube канала Car Life by Dani.

Вижте още:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Търговски камари в България призоваха държавниците ни към отговорно поведение

Седем от двустранните търговски камари в България напомниха на българския политически елит за нуждата от отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България. "В този критичен момент за страната ни..

публикувано на 02.07.24 в 19:45

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00