Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Бургас на работещите в "Лукойл“

Снимка: БТА

Работници в нефтената рафинерия "Лукойл" протестират в Бургас. Те настояват за запазване на работните им места. Движението по магистрала "Тракия" в района е блокирано, протестиращите пропускат само автобуси на градския транспорт и линейки. Недоволството е провокирано от предложението на ГЕРБ за предсрочно прекратяване дерогацията на "Лукойл" да работи с руски петрол. Нефтохимиците се притесняват и от слуховете за евентуална продажба на рафинерията. Те обявиха, че са готови да стигнат до жълтите павета в столицата.

От Брюксел премиерът Николай Денков заяви, че опасенията на протестиращите заради дерогацията на руския петрол, са основателни. "Ако рязко се премахне дерогацията, създаваме огромни рискове, първо, за хората, които могат да видят много по-високи цени на горивата от това, което имат в момента, ако има недостиг на пазара, и второ - за работещите в рафинерията", каза Денков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15