Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лаконични изказвания на участниците в битката за кметското място в София

Снимка: БГНЕС

Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ-"Спаси София" Васил Терзиев, който според екзитпола печели изборите в столицата, благодари на всички, гласували за него. Той и щабът му ще дадат пресконференция в понеделник, 6 ноември, когато има финални резултати. 

И заемащата второ място в "битката" за София според екзитполовете Ваня Григорова, също като опонента си заяви, че ще очаква финалните резултати. 

Снимка: БТА
"Ние вдъхнахме на гражданите надежда и им предложихме път към свобода. Въпреки проблемите, които видяхме в изборния ден, и омаскаряването ние оставаме с надежда. Смятаме, че тя е жива и смятаме, че свободата е на една ръка разстояние. Утрото е по-мъдро от вечерта."


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До петък ще е слънчево и топло над цялата страна

В четвъртък , 1 август, ще е слънчево и топло, със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 21°, в София 13°. Максималните ще са от 32 до 37°, в столицата – 32°.  По Черноморието август започва със слънце и умерен..

публикувано на 31.07.24 в 19:40

Два шведски самолета отменят френските в гасенето на пожарите

В борбата с огнената стихия в Малешевската планина френските самолети ще бъдат отменени от два шведски самолета, съобщи БТА като цитира ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Обстановката на място остава тежка , а на терена са..

публикувано на 31.07.24 в 17:49

МВР с препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език

От "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" са изготвени препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език. Традиционно в тази част на годината транзитният трафик през страната ни се засилва, като..

публикувано на 31.07.24 в 14:00