Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лаура Кьовеши пред БНР: Гражданите искат да видят, че законът е един за всички

Лаура Кьовеши
Снимка: БНР

"Гражданите искат да видят, че законът е един за всички, че корумпираните са в затвора". Това заяви пред БНР европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, която е на посещение в България. Тя в същото време подчерта, че вижда известен напредък у нас, след като са проведени много реформи. 

За да бъде по-отчетлив напредъкът, тя препоръча България да си избере добър главен прокурор. Кьовеши сподели, че се надява работата по делата да се ускори, включително по тези, които са свързани с високите етажи на властта. Тя посочи и проблеми с обществените поръчки в България, при които се наблюдава необичайно високо разходване на средства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05