Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бонев:

Може и никога да не изберем председател на Столичния общински съвет

Снимка: Савина Спасова

Вероятността да не бъде избран председател на Столичния общински съвет на тържествената сесия утре е огромна, заяви за БНР Борис Бонев от “Спаси София”, водач на листата на ПП-ДБ-СС на местните избори. “Шейсет и един са общинските съветници и трябват 31 за председател – може и догодина да не го изберем, а може и никога”, коментира той.

Борис Бонев смята себе си за подходящ за поста, но това, по собствените му думи, не е негова фикс идея. ПП-ДБ-“Спаси София” ще подкрепи кандидатурата му, а преговорен екип вече разговаря с останалите политически групи, съобщи за “Клуб Z” общинският съветник Симеон Ставрев. Обединението обаче разполага с 23 представители в СОС и за целта липсващите гласове трябва да дойдат от другаде.

Няма да участваме в сглобка, никой от нашите общински съветници в обединението няма намерение да продължава модела на ГЕРБ в София”, каза още Борис Бонев.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в..

публикувано на 19.07.24 в 09:25