Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският език и литература бяха във фокуса на форум в Неапол

Снимка: Архив

Неаполският университет "Ориентале" беше домакин на Международна научна конференция "Славянските литератури през 21-ви век между регионализма и глобализацията". Форумът се проведе под патронажа на Посланика на България в Италия и на Община Неапол, с основен партньор - Министерството на образованието и науката.
В конференцията с акцент върху преподаването на българска литература участие взеха 14 лектори по български език, литература и култура от чуждестранни университети, съобщи Министерството на образованието и науката.
Сред дискутираните теми са били развитието на българистиката по света и участието в програми на МОН за изследователската и научна работа на българистиката и популяризирането ѝ зад граница.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20
Снимка: VIII Международен конкурс по четене на български език

Българчета от цяла Европа се състезаваха в конкурс по четене на родния си език

Общо 37 българчета от 15 неделни училища в чужбина се състезаваха на VIII международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди". Събитието се състоя на 8 юни 2024 г.   в сградата на спортен к луб..

публикувано на 18.06.24 в 12:55