Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средата на седмицата ще е топла и без валежи

Снимка: bspb.org

В сряда, 13 декември, минималните температури ще са от минус 1 до 4°, в София 1°. Сутринта в низините, равнините и край водните басейни ще е мъгливо. През деня ще има разкъсана облачност без валежи. В повечето райони ще духа до умерен югозападен вятър, на места северно от планините ще е временно силен и ще носи топъл въздух.Максималните температури ще са от 9 до 14°, в столицата до 12°.

По Черноморието ще е облачно, без валежи, с умерен до силен южен вятър. Температурите на въздуха ще са до 9-12°. Морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 12°, на 2000 м. до 4°.

В четвъртък облачността ще се вплътни. По обед от северозапад ще завали. През нощта дъждовете ще обхванат и югоизточните райони.

В Европа на много места ще вали дъжд, в Северна Германия, Дания и Словакия ще има дъжд и сняг, в Алпите - сняг, а в Югозападна Франция и Северна Италия ще има и гръмотевици. Значителни ще са валежите в Унгария и Австрия. Дъжд и сняг ще превали и в най-северните части от Пиренейския п-ов. Сняг ще вали в Прибалтика и в Скандинавието.

На  Балканите – на северозапад ще е облачно и дъждовно, валежите ще са значителни в северните части на полуострова. На югоизток ще има разкъсана облачност до слънчево и ще се затопля.

В Лондон и Букурещ ще е 9°, в Париж и Истанбул 11°, а в Мадрид и в Белград 13 - 14°. В Берлин се очакват 4°, в Москва  минус 5°. Атина и Рим ще са най-топлите евростолици с максимални температури съответно 19 и 16°.

ОАтвъд Окена – във Ванкувър ще е 8°, Монреал и в Чикаго 3°, а в Ню Йорк 5°. В Лос Анжелис и в Мексико сити се очакват 20°, в Маями  ще e 25°, в Буенос Айрес ще е 32°, а в Рио де Жанейро  26°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 17°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Каква е цената на изборите в България

В края на октомври, за втори път през настоящата година ни очакват избори за народни представители, този път за 51-ото Народно събрание. От началото на 2021 г. досега, това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни. За вота страната..

публикувано на 29.08.24 в 20:05

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

България днес - 29 август 2024 г.

На 29 август  в „България днес“ говорим за живота в българския Северозапад, един от най-бедните региони в ЕС по данни на Евростат, белязан от безработица и обезлюдяване. Продължаваме с възможностите и различните форми на все..

публикувано на 29.08.24 в 19:00