Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов:

Висша степен на компромис в името на важни цели крепи правителството

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече настоящото управление “висша степен на компромис в името на важни цели”.

На Националната зимна академия на жени ГЕРБ в Казанлък той подчерта, че напредъкът по Шенген е можел да бъде постигнат само когато Европейската народна партия и либералното семейство работят заедно. “Еврозоната няма никога да се случи, ако не сега”, каза още Бойко Борисов.

Той заяви и че паметникът на съветската армия трябва да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство. “Това трябваше да стане без насилие, без агресия, която разделя обществото, с ясно обяснение, че времето е такова, държавата се е променила въпреки че почитаме историята”, добави лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов прогнозира, че през следващата седмица ще бъде приет държавният бюджет – “компромисен, но е по-добре за държавата да се случи”.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летните пожари – стихия, безхаберие или престъпност

През последните две седмици пожарите в България изпепелиха стотици хиляди декара с дървета, десетки къщи в Странджа пострадаха, цели стада бяха овъглени. Само големият пожар в Сакар и Свиленградско обхвана 100 000 декара насаждения. На практика..

публикувано на 24.07.24 в 12:40

Парламентът ще се опита да сложи край на "френската безработица"

Прекратяването на схемите с т.нар. френска безработица, по които човек получава с месеци 2200 лв. обезщетение срещу 2-3 дни осигуряване във Франция или друга европейска страна, е въпрос на дни. Социалната комисия в парламента прие промените в Кодекса за..

публикувано на 24.07.24 в 12:39
Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08