Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишение на температурите в понеделник

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. В понеделник ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина и в котловините на Югозападна България, където ще бъде почти тихо, ще има мъгла или ниска облачност. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София 8°-9°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен север-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат 9°-10°, а на морската вода – 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над Балканите сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Преди обяд видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. В Атина ще бъде 16 градуса, в Букурещ, Белград и Истанбул – 10.

Сняг ще вали в Швеция, Норвегия и по-голямата част от Европейска Русия. Валежи от дъжд ще има във Великобритания, Нидерландия, Дания и северните райони на Германия и Полша, в Беларус и на места в Украйна. Останалата част от Стария континент ще остане под влияние на обширен антициклон. Ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места във Франция, Пиренейския полуостров и централноевропейските страни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В Рим ще бъде 13 градуса, в Мадрид и Виена – 11, в Мюнхен – 9, в Париж и Стокхолм – 5, в Москва – 3, в Санкт Петербург – 1.

В Мелбърн ще бъде 30 градуса, в Кейптаун – 24, в Ню Йорк – 17, в Чикаго – 2.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05