Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът обеща да продължи повишаването на доходите, свиването на неравенствата и привличането на инвеститори

Снимка: БТА

Не вярвайте на думи без аргументи, независимо кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата. Само те имат значение, каза премиерът Николай Денков при откриването на първото правителствено заседание за годината.

“Министерството на финансите представи информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Това е почти 1% под заложения в бюджета и 3 пъти под апокалиптичните 6-7%, с които обществото беше плашено. Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 600 млн. евро допълнително в тазгодишния бюджет за общински проекти“, увери премиерът. Към края на ноември 2023 г. във фискалния резерв на страната има 8,7 млрд. евро, отчете финансовото министерство.

„Като правителство ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститорите и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и условията за бизнеса“, увери министър-председателят и пожела „по-здрава, по-мирна и по-богата“ 2024 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еврокомисията почти повтори препоръките си от 2023 г. за българското правосъдие

Еврокомисията представи годишния доклад за върховенството на закона в ЕС. Комисията отбелязва промените, приети в Конституцията на България. Остават предизвикателствата пред качеството на законотворческия процес, се посочва в документа. В България,..

публикувано на 24.07.24 в 13:07

Ще се захлади и ще превалява, ще има летни бури с гръмотевици

В четвъртък  над страната ще премине студен фронт с облаци и валежи. Ще има краткотрайни, на места в Централна, Югозападна и Източна България интензивни дъждове с гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°...

публикувано на 24.07.24 в 12:53

Летните пожари – стихия, безхаберие или престъпност

През последните две седмици пожарите в България изпепелиха стотици хиляди декара с дървета, десетки къщи в Странджа пострадаха, цели стада бяха овъглени. Само големият пожар в Сакар и Свиленградско обхвана 100 000 декара насаждения. На практика..

публикувано на 24.07.24 в 12:40