Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът обеща да продължи повишаването на доходите, свиването на неравенствата и привличането на инвеститори

Снимка: БТА

Не вярвайте на думи без аргументи, независимо кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата. Само те имат значение, каза премиерът Николай Денков при откриването на първото правителствено заседание за годината.

“Министерството на финансите представи информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Това е почти 1% под заложения в бюджета и 3 пъти под апокалиптичните 6-7%, с които обществото беше плашено. Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 600 млн. евро допълнително в тазгодишния бюджет за общински проекти“, увери премиерът. Към края на ноември 2023 г. във фискалния резерв на страната има 8,7 млрд. евро, отчете финансовото министерство.

„Като правителство ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститорите и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и условията за бизнеса“, увери министър-председателят и пожела „по-здрава, по-мирна и по-богата“ 2024 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59

Пострадалите при пожарите ще могат да се настаняват и в хотели като украинските бежанци

След тежки дни на битка с огъня пожарната обстановка в страната ни е овладяна. Няма опасност от разпространение на пожара, възникнал на гръцка територия в близост до българо-гръцката  граница. От наша страна са осигурени и разположени достатъчно екипи и..

публикувано на 24.07.24 в 13:50