Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следобед във вторник зимно слънце ще грее над цялата страна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във вторник, 16 януари, ще има условия за образуване на поледици в Северозападна България в сутрешните часове на деня. Минималните температури ще са между минус 2 и 3°, в София минус 1°. През деня на север поривист вятър ще носи студен въздух и ще разгонва облаците. Следобед над повечето места ще има и слънце. Максималните температури ще са от 5 до 10°, на запад и по-ниски, в столицата около 2°.

По Черноморието до обяд ще е облачно, после слънчево. Температурите на въздуха ще са между 7 и 9°, близки до градусите на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще има облаци, на места и слаб снеговалеж. Следобед бурният вятър ще разкрие на небосклона лика на зимно слънце. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е минус 2°, на 2000 м. до минус 6°.

В сряда затоплянето на температурите ще продължи.

В Европа – в по-голямата част от континента ще е облачно с валежи от сняг, значителни в централните райони на Европейска Русия. По-студено от обичайното ще е на Скандинавския п-ов и на Британските о-ви.  Дъжд ще вали и на Пиренейския п-ов.

На Балканите – северозападен вятър ще носи студен въздух. Облачността ще е по-често значителна. В планинските райони ще има валежи от дъжд и сняг. В следобедните часове над източната част от полуострова ще се покаже слънце.

В Лондон и в Париж ще е 2-3°, В Берлин се очаква 1°, в Москва – минус 4°. В Белград ще е 4°, в Букурещ 7°, а в Истанбул 14°. В Мадрид и Рим ще е съответно 14 и 16°. Атина ще е най-топлата евростолица със 17°. 

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е минус 2°,в Монреал – минус 6°, в Чикаго ще е минус 16°, в Ню Йорк  и минус 4°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e  26 - 27°, в Буенос Айрес ще е 30° и в Рио де Жанейро 32°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ВАС отказа да се произнесе по две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда. Едната жалба е срещу..

публикувано на 17.09.24 в 08:51

В Скопие продължават да обсъждат неофициалната визита на Силяновска в София

Българският посланик в Северна Македония Желязко Радуков отказа да приеме протестната нота за липсата на македонското знаме на срещата между президентите на България и Северна Македония, заявиха от македонското външно министерство. Дипломатическото..

публикувано на 17.09.24 в 08:46

Фестивал на изкуствата, в който и публиката е участник, се открива в София

"Аз съм София“ - така се казва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите, който ще се проведе от 17 до 23 септември в пространството пред НДК в центъра на българската столица. Той е част от програмата "София празнува 17 септември", посветена на..

публикувано на 17.09.24 в 07:25