Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на образованието е недоволно от продажбата на "Школо"

Снимка: Juniper Education

Министерството на образованието не е било информирано за продажбата на "Школо" на чужда компания. На 15 януари излезе новината, че образователната платформа за дигитализиране на българското образование, работеща с Министерството на образованието е придобита от "Джунипър едюкейшън" - най-големия доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания.

В резултат, Министерството на образованието и науката е сезирало Държавната агенция за национална сигурност и Комисията за защита на личните данни. Макар ведомството да няма договорни отношения с "Школо", по данни на компанията услгите ѝ се ползват от над 1700 образователни институции в страната. За да ги защити Министерството ще предприеме всички действия. Вече е изпратено и писмо до компанията "Джунипър едюкейшън" с искане незабавно да предостави цялата налична им информация. 

Случаят е показателен, че е целесъобразно използването на държавната услуга електронен дневник, с която към момента работят над 830 училища, съобщиха от МОН.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 000 души аплодираха Андреа Бочели в София напук на лошото време

Близо 30 000 души аплодираха Андреа Бочели, който в съботната вечер на 14 септември празнува 30-годишната си кариера. Публиката се стече за двучасовия спектакъл на италианския тенор на националния стадион „Васил Левски“ въпреки дъждовното време. На сцената..

публикувано на 15.09.24 в 11:46
Христо Стоичков в Бургас

Футболната ни легенда Христо Стоичков ще отговаря за проектите на ФИФА "Футбол в училище"

"Щастлив и горд съм, че Джани Инфантино се спря на Христо Стоичков да отговаря за всички турнири и проекти, които са свързани с ФИФА и най-вече - с програмите за развитието на футбола в училищата в цяла Източна Европа". Това обяви легендарният български..

публикувано на 15.09.24 в 09:55

Хеликоптерът Ми-2 е главен "герой" на Авиомузея в Бургас през септември

Авиомузеят в Бургас посвещава месец септември на един от специалните си експонати – хеликоптера Ми-2, чиито първи полет е бил на 22 септември 1961 г.  Любителите на авиацията, жителите и туристите на крайморския ни град имат възможността да се..

публикувано на 15.09.24 в 08:20