Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се за по-лесен процес на издаване на визи за туристи от Турция

Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Само през декември 2023 г. ръстът на турските туристи в България е 22%. "За нас е изключително важно да продължим тази тенденция и да улесним туристопотока от Турция. Аз знам, че основният проблем за туристите от Турция е издаването на визи, затова активно работим с МВнР и МВР по разрешаването на този въпрос“, каза министърът на туризма Зарица Динкова на кръгла маса, организирана от Съюза на туристическия бизнес в Банско.
Освен това България съвместно с бранша ще насочи усилията си към популяризиране на дестинацията ни на турския пазар. Това може да стане с предлагането на различни пакети и услуги, както например спортни и детски лагери, и с активна реклама на отличните ни условия за СПА, уелнес, здраве, кулинарен и културен туризъм, уточняват от Министерството на туризма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30