Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществената нагласа е разполовена за очакваната правителствена промяна

Снимка: marketlinks.bg

Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ би получил 23,8% подкрепа, "Продължаваме промяната-Демократична България" – 17,2%, а ДПС е трета политическа сила с 12,1 на сто от предпочитанията. "Възраждане" отстъпва с едно място назад, но все още партията им води пред социалистите. "Възраждане" би имала 9,9% подкрепа при избори през февруари, а БСП – 8,5%. Партия "Има такъв народ" остава под прага за влизане в парламента с 3,8% гласове. 20% от анкетираните не биха гласували за нито една партия. 

Данните са от представително януарско проучване на "Маркет линкс", представено в bTV. 43% от запитаните очакват смяната в управлението на страната да премине без трусове между партиите от управляващото мнозинство. 40 на сто са скептични и смятат, че преходът във властта или така наречената ротация на премиерите ще е проблемна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30