Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Възраждане” отново блокира път към граничен пункт

Снимка: БТА

Привърженици на “Възраждане” блокираха пътя към контролно-пропускателния пункт “Гюешево” на границата със Северна Македония в знак на протест срещу забраната да бъде проведен референдум за запазване на българския лев до 2043 г. Сред демонстрантите бяха и депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев.

Според организаторите на протеста решението на Конституционния съд погазва демокрацията в България. “Няма да възпрепятстваме хората, които бързат, искаме да покажем гражданската си позиция, както и на всички хора, които дадоха гласа си в организирания от нас референдум”, заявиха излезлите на пътя.

Мястото на протеста отново не беше обявено предварително.

“Възраждане” блокира три гранични пункта заради решение на Конституционния съд

МВР вчера обяви организираните от “Възраждане” блокади на гранични пунктове за нерегламентирани и подчерта, че си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви. От партията отговориха, че няма да се съобразяват с “нарежданията на институции, подвластни на чужди агенти”.

По-късно членове и симпатизанти на “Възраждане” блокираха също пътя преди “Дунав мост 2” при Видин и ГКПП “Дунав мост” при Русе.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 10 май 2024 г.

В "България днес" на 10 май говорим за началото на предизборната кампания в България и коментираме резултатите от изборите в Република Северна Македония в български контекст. Поздравяваме учителите и учениците от Българското неделно училище "Св. Св. Кирил..

публикувано на 10.05.24 в 19:00

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Тръгва платформата за български езикови ресурси онлайн БЕРОН

БАН представи платформа за български езикови ресурси онлайн БЕРОН. БЕРОН е съкращение ( Български езикови ресурси онлайн ), но и напомня за българския енциклопедист и автор на "Рибния буквар" Петър Берон. Чрез платформата се осигурява свободен..

публикувано на 10.05.24 в 14:06