Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Вашингтон представиха англоезичното издание "Случаят Джем" от Вера Мутафчиева

Снимка: facebook.com/EmbassyBGinUSA

В българското посолство във Вашингтон представиха англоезичното издание на "Случаят Джем” от Вера Мутафчиева. Романът беше представен от Анджела Родел, "чийто превод на английски език вдъхна нов живот на историческата класика и изведе отново българската литература на световната сцена", съобщи във Фейсбук страницата си дипломатическото ни представителство.

В беседата, чието начало беше поставено от посланик Георги Панайотов, Анджела Родел говори за отговорността при предаването на духа на времето, за смисъла на думите и нюансите. Тя разказа и за личния си път към опознаване на българските нрави и традиции.

В събитието взе участие писателката Линда Кинстлер, а сред изтъкнатите гости бяха Робин Брукс, специален съветник на вицепрезидента Камала Харис за Европа, Русия, международни инициативи и демокрация, Мариан Крейвън, изпълняващ длъжността заместник-помощник секретар по академичните програми в Бюрото по образователни и културни въпроси (2021 г.), бившите посланици на САЩ в България Ерик Рубин (2016-2019) и Марси Рийс (2012 -2015), представители на Държавния департамент на САЩ, участници в академични програми за обмен на Комисията "Фулбрайт",представители на българската общност и множество приятели на България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15