Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи пред руското посолство скандираха “Путин е убиец”

Бдение в памет на Алексей Навални пред руското посолство в София
Снимка: БТА

Граждани и народни представители се събраха снощи пред руското посолство, където с едноминутно мълчание почетоха паметта на Алексей Навални. Те обвиниха руския президент Владимир Путин за убийството на опозиционния лидер и призоваха да бъде сложен край на управлението му.

Делото на Алексей Навални не просто ще продължи, а ще постигне своята цел”, заяви гражданин от руски и български произход.

Хората скандираха “Путин е убиец”, “Слава на Украйна” и “Русия без Путин”, запалиха свещи и оставиха цветя и листове с надписа “Убийци”. Протестиращите блокираха за кратко движението пред посолството, но до инциденти не се стигна.

Българските реакции по повод смъртта на Навални

В демонстрацията участва и руският гражданин Алекс Стоцки, който доскоро беше заплашван с депортиране в Русия. “Искам да благодаря на всички българи, които сега са тук, за да подкрепят Алексей Навални. Смъртта му е истинска трагедия - не само трагедия за Русия, но и за целия свят”, каза той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, започва обединение вляво

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП на мястото..

публикувано на 15.06.24 в 17:25
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42

Националният археологически музей участва в Европейските дни на археологията

По-различен поглед към науката Археология – като основа за комуникация, публично споделяне на европейското наследство, и по-лесен достъп до него – дава инициативата Европейски дни на археологията 2024, която се провежда в редица държави на континента...

публикувано на 15.06.24 в 10:25