Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев:

България ще помага на Украйна колкото е необходимо, за да победи

Тодор Тагарев

С премиерата на документалния филм “Писма от войната. Писмо 1 – Пулсът на Украйна“ на сценариста и режисьор Тетяна Станева и фотоизложбата “Война vs. Живот“ на фотографа Олександър Барон в Централния военен клуб в София снощи беше отбелязана втората годишнина от началото на руската агресия в Украйна. На събитието присъстваха военният министър Тодор Тагарев, украинският посланик Олеся Илашчук, представители на дипломатическия корпус, висши офицери от Българската армия.

Две години след началото на войната в Украйна – расте броят на обезверените

Заедно със съюзниците ни оставаме категорично решени да помагаме на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, за да победи”, заяви Тодор Тагарев, добавяйки, че страната ни ще противодейства на всички, които подпомагат войната на Русия и разпространяват дезинформацията за нея.

Министърът изтъкна, че агресорът Русия носи пълната отговорност за събитията в Украйна. “Ако Русия спре да воюва, няма да има война, а ако Украйна спре да воюва, няма да има Украйна”, категоричен беше той.

Силна и независима Украйна е жизненоважна за стабилността на евроатлантическата общност и за националната сигурност на България, както и в целия регион. Виждаме, че сърцето на Украйна бие в ускорен ритъм и никой не мисли да се поддава на пораженчество”, заключи Тодор Тагарев.

Нова документална поредица за войната в Украйна с премиера в София

Военният министър приветства идеята за създаване на филмова поредица за войната. По думите му, българите са се оказали плодородна почва за разпространението на фалшви новини и дезинформация и е добре да получават истината директно от първа ръка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военни духови оркестри дефилират в старопрестолния град

Велико Търново за 17-и път е домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщават организаторите от Община Велико Търново. Във фестивала тази година ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският..

публикувано на 21.09.24 в 10:10
ГКПП

Интензивен трафик на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На границата със Сърбия трафикът на  ГКПП „Калотина" също е интензивен на изход за  товарни автомобили, съобщава..

публикувано на 21.09.24 в 10:00

САЩ ще продават на България ракети "Джавелин" за 114 милиона долара

Американският държавен департамент е решил да одобри възможната продажба на ракети "Джавелин" (Javelin FGM-148F) на правителството на България. Това ясно от прессъобщение на Пентагона. Ракетите и свързаното с тях оборудване са на обща стойност от 114..

публикувано на 21.09.24 в 09:28