Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетни температури в неделя

Снимка: БГНЕС

В неделя облачността ще бъде значителна, но само на отделни места в Западна България и планинските райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните – предимно между 13° и 18°. В София минималната температура ще бъде около 8°, максималната - около 13°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще има валежи от сняг, под около 1800 м – от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 7°, на 2000 м – около 1° .

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, сутринта с намалена видимост. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 16°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще преобладава облачно време. Дъжд ще вали в западната част от полуострова – на места в Гърция валежите ще бъдат значителни. В Атина и Белград ще бъде 18 градуса, в Букурещ и Истанбул – 17.

В Западна Европа ще бъде предимно облачно, дъжд ще вали на много места на Пиренейския полуостров, в Западна Франция, на Британските острови, в районите около Бискайския залив. Валежи от дъжд и сняг ще има на места в южните райони на Скандинавския полуостров. Над централноевропейските страни ще бъде без съществени валежи. Сняг ще превалява на отделни места в Алпите. В Централна и Южна Италия ще бъде облачно с валежи от дъжд. Облачно, с валежи от сняг ще бъде във Финландия и в северната част от Европейска Русия, дъжд ще превалява в Беларус и западната част от Украйна. В Рим ще бъде 15 градуса, в Мадрид и Виена – 13, в Мюнхен – 11, в Париж – 9, в Санкт Петербург – 5, в Стокхолм – 4, в Москва – 2.

В Мелбърн ще бъде 30 градуса, в Кейптаун – 22, в Чикаго – 15, в Ню Йорк – 5.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40