Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои понижение на температурите и валежи от дъжд

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще бъдат значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 6°, а максималните – между 8° и 13°, в София – около 10°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, преди обед и с намалена видимост. Следобед главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 8°-11°, а морската вода – 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в южната половина. В Гърция ще има и гръмотевици. В Атина ще бъде 18 градуса, в Белград – 16, в Истанбул – 14, в Букурещ – 13.

Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Пиренейския полуостров. По-значителна облачност ще има преди обед над северните райони, но без валежи. Предимно слънчево ще бъде и в Централна Италия. Над останалата част от континента ще бъде предимно облачно. Дъжд ще вали в Западна и Централна Европа, във Франция – придружен с гръмотевици. В района на Алпите, в Северна Полша, както и в северните и източните райони от континента ще превалява слаб сняг. Без валежи ще бъде в Украйна, облачността ще бъде разкъсана, над южните райони – незначителна. В Рим ще бъде 16 градуса, в Мадрид и Виена – 12, в Мюнхен – 10, в Париж – 8, в Стокхолм – 2, в Москва – 0, в Санкт Петербург – минус 1.

В Мелбърн ще бъде 32 градуса, в Кейптаун – 23, в Ню Йорк – 11, в Чикаго – 9.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32