Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от нужните 234, с които изпревари друга българска футболна легенда - Димитър Бербатов /играл за ЦСКА София, Байерн Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и др./, който получи 181 гласа. В надпреварата се включиха 7 кандидата. Бербатов беше човекът, който първи официално поведе битката срещу Борислав Михайлов и лошото управление на българския футбол.
Иванов наследява на поста Борислав Михайлов, който подаде оставка миналия ноември след ескалирали улични протести на футболни фенове. Михайлов беше президент на БФС от 2005 г. до 2019 г. и отново от 2021 до 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще се опита да сложи край на "френската безработица"

Прекратяването на схемите с т.нар. френска безработица, по които човек получава с месеци 2200 лв. обезщетение срещу 2-3 дни осигуряване във Франция или друга европейска страна, е въпрос на дни. Социалната комисия в парламента прие промените в Кодекса за..

публикувано на 24.07.24 в 12:39
Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08
Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59