Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет

Мария Габриел
Снимка: БТА

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за поста на премиер-министър от ГЕРБ, за което утре ще подаде заявление в Народното събрание. Това обяви на брифинг самата тя, като заяви, че ГЕРБ няма да участва в преговори за правителство с друг мандат. "Имаше разговори и през последните дни и ГЕРБ отстъпи, но имаше нови искания. Затова ние казваме „Не"", каза Габриел. По думите ѝ, при преговорите от ГЕРБ-СДС са отстъпили на исканите от ПП-ДБ промени за министри на енергетиката и отбраната, но тогава от ПП-ДБ са поискали смяна на вътрешния министър. "Липсата на принципи взриви сглобката", обобщи Деница Сачева от ГЕРБ, като подчерта, че по самото споразумение за управление между преговарящите е нямало различия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05