Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният фестивал "Над дъгата" събра 350 деца от България и други държави

Снимка: Petya Nikolova Photography

350 деца от Великобритания, България, Мароко, Холандия, Германия, Испания, Полша и Уганда взеха участие в четвъртото издание на пролетния фестивал за млади музиканти „Над дъгата“, който има виртуална част и концерт на живо в Лондон, предаде БТА. 

Събитието се е състояло на 23 март. Организатори на фестивала, който няма конкурсен характер, са музикалната школа на нашата сънародничка Росица Китанова-Трифонова „Rosi Piano School“ в Лондон в партньорство с фондация „Огънят на Орфей“ и с финансовата подкрепа на „Art Council England“. 

По думите на Росица Китанова-Трифонова, „Над дъгата“ е създаден, за да даде едно добро начало на музикалното пътуване на талантливи деца от различни страни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дарение от България за българите в албанската Мала Преспа

Поредно голямо дарение за албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени, направи Фондация "Българска памет". След молба от кмета на Община Пустец Пали Колевски и заместник-кмета Яни Никола, фондацията е осигурила цялото..

публикувано на 30.04.24 в 19:45
Снимка: Българско неделно училище ,,АБВ Учебна Академия“, Атина

Цветно великденско настроение в българските общности по света

Дните преди православния Великден са озарени с български усмивки и настроение по целия свят. Възпитаници на редица неделни училища в чужбина пресъздадоха народните ни традиции и обичаи, свързани с подготовката на Великден и предшестващите го..

публикувано на 30.04.24 в 10:30

Южната част на Швеция - огнище на българщината в страната

През 2024 г. се отбелязват 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Кралство. Важна област в двустранните отношения е сътрудничеството в сектора на научно-развойната и изследователската дейност, но..

публикувано на 29.04.24 в 19:20