Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефката на Агенция "Митници" е задържана за 72 часа

Снимка: БТА

Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова е задържана за 72 часа, съобщи БТА. Пред медии адвокатът на Банкова Аделина Натина посочи, че клиентката ѝ е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава.
Адв. Натина съобщи, че в неформален разговор служители от Комисията за противодействие на корупцията (КПК) са ѝ казали, че е правен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев, който по-рано днес е подал оставка. Натина показа и постановлението на Софийска градска прокуратура с обвинение към Банкова.

Обвиняеми са още Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов, а заместникът на Банкова Людмил Маринов е освободен. Адвокат Натина посочи още, че Банкова не познава хората, с които е обвинена, че е участвала в престъпна група и допусна, че прокуратурата ще поиска от съда да ѝ бъде наложена постоянна мярка за неотклонение. Натина потвърди, че при вчерашната акция са арестувани десет човека, но само четирима имат обвинения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В тетевенското село Черни Вит се организира празник на домашните сирена

За четвърта поредна година днес в тетевенското село Черни Вит в Стара планина се организира  празник на домашните сирена, предаде кореспондентът на БНР в Ловеч Пламен Христов. Откриването е в 10 ч.  Освен домашни сирена от цялата страна посетителите..

публикувано на 21.09.24 в 07:10

България се включва в Обща молитва за мир

На 21 септември йога студия от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Габрово за първи път присъединява и България към международната инициатива Обща молитва за мир, в която участват популярни личности като Ричард Гиър, Дийпак Чопра, Мадона, политици,..

публикувано на 21.09.24 в 07:00

За празниците идва слънчево време

В събота  ще е без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево. Минималните температури ще са между 9° и 16°, в София 9°. Максималните ще са от 20 до 26°, в столицата ще е 20°.  По Черноморието  ще е облачно, но..

публикувано на 20.09.24 в 19:05