Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът в оставка подозира, че ДАНС укрива информация за митниците

Снимка: Министерски съвет

Премиерът Николай Денков е поискал от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) информация за тяхната акция в митниците и задържането на ръководителя на агенцията Петя Банкова, но тя му е била отказана с аргумента, че е нужно разрешение от Софийска градска прокуратура.

"Това, което знаем като факти е, че откакто е назначена Петя Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици. Важно е да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че като по филмите е атакувана, защото си върши работата - каза Денков. - От доста време се въртят слухове, може да се видят в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Г-жа Банкова е била служител в ДАНС. Няма да се учудя, ако има информация“, добави Денков  по време на живо излъчване във "Фейбук", където отговоряше на въпроси.

Изказването на Делян Пеевски, че може да направи правителство без ГЕРБ, но с подкрепата на "Продължаваме промяната - Демократична България" е манипулация, заяви премиерът в оставка. "Делян Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България. Проблемът е, че той започна да командва, заради него отиваме на избори. Проблемът на България в момента се казва Делян Пеевски", каза Денков във "Фейсбук“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01