Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дясно-консервативен съюз "Синя България" се обяви за алтернатива на "либералните сглобки"

Снимка: facebook.com/SinyaBG

Поставя се началото на дясно-консервативен съюз "Синя България" като "политическа алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски проекти". Той се ориентира към "всички, които са убедени, че сигурността ни се гарантира от силна България в Европа на нациите, защитена от евразийските имперски амбиции и за които националната политика се формира от българите, а не от посолства. Независимо дали са от Изток или от Запад", обявяват от новата формация. 

"Синя България" е доразвиване на проекта "Синя София", издигнал Вили Лилков за кандидат за кмет на столицата на местните избори на 29 октомври 2023 г. Основатели на проекта са Вили Лилков, Петър Москов, Жаклин Толева, Иван Сотиров и Стефан Иванов.

По-рано днес президентът Румен Радев съобщи, че извънредните парламентарни избори и изборите за европарламент ще се проведат "две в едно" на 9 юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Екзакта": ГЕРБ-СДС водят с 10% пред ПП-ДБ, ДПС е трета

25,9% от българите, заявили, че ще гласуват на парламентарните избори на 9 юни, посочват, че ще дадат гласа си за ГЕРБ-СДС, 16% - за ПП-ДБ, 14% - за ДПС, 13,8% - за "Възраждане", 9,6% - за БСП, 5,2% - за "Има такъв народ". Това показват данни от..

публикувано на 29.04.24 в 17:29
Андрей Ковачев

Евродепутати призовават големи компании да спрат рекламата в прокремълски медии на Балканите

Големи световни марки да спрат рекламите си в прокремълски медии на Балканите и най-вече в България и Сърбия – за това призовават в писмо група евродепутати, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова, цитирайки изданието “Политико”...

публикувано на 28.04.24 в 16:46
Димитър Главчев

Премиерът се отказа от заплатата си на външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев няма да взема заплата в качеството си на външен министър. Той се отказва от възнаграждението на стойност 9100 лв. и ще получава само заплатата от 11 хил. лв., която му се полага като министър-председател...

публикувано на 28.04.24 в 15:42