Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно в глобален форум" - обмяна на опит между българските училища зад граница

Снимка: facebook.com/BulgarianSchooIIreland

След успеха на първата сесия на "Заедно в глобален форум - майсторски класове и споделяне на добри практики за учители в българските училища в чужбина", проведена през март, на 6 април ще се проведе и втора сесия на събитието, обединяващо учители на български деца в чужбина от четири континента, съобщават от Асоциацията на българските училища в чужбина. Организатор на събитието е Асоциацията за образование "Райна Княгиня" в Дъблин. Втората сесия на форума е за прогимназиален етап (5-7 клас) и гимназиален етап (8-12 клас) на 6 април 2024 г., от 17.30 часа българско време на следния линк: https://meet.google.com/tkz-uswe-occ 

Форумът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката, в съорганизаторство с Асоциацията на българските училища в чужбина, и има за цел да стимулира споделянето на добри практики, успешни методи, стратегии и иновации в образователния процес, които са се оказали ефективни, приложими и ангажиращи за учениците в българските училища в чужбина. Материалите са подготвени от учители, практикуващи в български училища в чужбина. 
Снимка: facebook.com/BulgarianSchooIIreland


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Антоанета Цонева

Приемането на изцяло нов Закон за българите в чужбина е възможно в парламент с дългосрочен хоризонт

Законът за българите в чужбина не е променян повече от 20 години. Смята се, че извън страната живеят над милион и половина наши сънародници, макар през последните години да се наблюдава и тенденция за завръщане към България. По данни на Националния..

публикувано на 07.05.24 в 15:25

В Тараклия празнуваха годишнината от основаването на града

На Гергьовден в Тараклия отбелязаха  211 години от основаването на града. Богатата и разнообразна програма започна с празнична литургия в храма "Св. Георги". За любителите на спорта на централния стадион бяха организирани различни състезания...

публикувано на 07.05.24 в 12:29

Българите в Лайпциг ще празнуват 24 май с богата културна програма

Българското културно сдружение “Пенчо Славейков“ в Лайпциг организира тържество по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Богата програма с песни, стихове, танци..

публикувано на 06.05.24 в 09:18