Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков:

ПП-ДБ няма да управлява с ГЕРБ, докато зад партията наднича Делян Пеевски

Кирил Петков
Снимка: БТА

Продължаваме промяната – Демократична Българияняма влиза в коалиция с ГЕРБ, докато лидерът на ДПС Делян Пеевски управлява тази партия.” Това заяви пред бТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков, изтъквайки, че решението няма да бъде повлияно от изборните резултати.

Според Кирил Петков на издигнатия за служебен премиер Димитър Главчев – бивш депутат от ГЕРБ и настоящ председател на Сметната палата, някой друг е наредил кабинета и той не е имал правото да вземе самостоятелно решение за нито един министър. “Абсолютно сигурен съм и мога да предположа, че това са Делян Пеевски и Бойко Борисов”, подчерта политикът.

Готов е съставът на служебното правителство

Главният секретар на МВР оттегли оставката си, била подадена под натиск

Кирил Петков каза още, че ако главният секретар на МВР Живко Коцев, който подаде оставка и на следващия ден я оттегли, е направил това под натиск от страна на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, е редно съдия Даниела Талева да се самосезира и да разследва държавния обвинител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Екзакта": ГЕРБ-СДС водят с 10% пред ПП-ДБ, ДПС е трета

25,9% от българите, заявили, че ще гласуват на парламентарните избори на 9 юни, посочват, че ще дадат гласа си за ГЕРБ-СДС, 16% - за ПП-ДБ, 14% - за ДПС, 13,8% - за "Възраждане", 9,6% - за БСП, 5,2% - за "Има такъв народ". Това показват данни от..

публикувано на 29.04.24 в 17:29
Андрей Ковачев

Евродепутати призовават големи компании да спрат рекламата в прокремълски медии на Балканите

Големи световни марки да спрат рекламите си в прокремълски медии на Балканите и най-вече в България и Сърбия – за това призовават в писмо група евродепутати, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова, цитирайки изданието “Политико”...

публикувано на 28.04.24 в 16:46
Димитър Главчев

Премиерът се отказа от заплатата си на външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев няма да взема заплата в качеството си на външен министър. Той се отказва от възнаграждението на стойност 9100 лв. и ще получава само заплатата от 11 хил. лв., която му се полага като министър-председател...

публикувано на 28.04.24 в 15:42