Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

Снимка: БГНЕС

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 8°, а максималните - между 25° и 30°, в София – около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18°, на 2000 м – около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 24°, а на морската вода – около 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде слънчево и топло и температурите още ще се повишат. В Белград ще бъде 30 градуса, в Атина и Букурещ – 27, в Истанбул – 22.

Над Пиренейския полуостров, Италия, Западна и Централна Европа ще бъде слънчево. През деня облачността ще се увеличи над северните райони на Франция, страните от Бенелюкс и Северна Германия, но ще остане без валежи. Облачно и дъждовно ще бъде в Ирландия и северната част от Великобритания. Облачно с валежи от дъжд, в Норвегия от сняг, ще бъде времето на Скандинавия полуостров. Дъжд ще превалява и в Полша, прибалтийските страни, Беларус, Северозападна Украйна. В южните райони на Норвегия и Швеция, в Дания, Полша и прибалтийските страни ще духа силен вятър. Над останалата част от Източна Европа ще бъде облачно, в северната половина с превалявания от дъжд, а в крайните северни райони от дъжд и сняг. В Мюнхен ще бъде 28 градуса, в Мадрид – 27, в Рим и Виена – 25, в Париж – 19, в Москва – 15, в Санкт Петербург – 12, в Стокхолм – 9.

В Чикаго и Кейптаун ще бъде 27 градуса, а в Ню Йорк и Мелбърн – 21.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40