Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

Боряна Калейн
Снимка: БФХГ / фейсбук

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна Николова, която водеше след първия ден, допусна грешки в композицията с бухалки и отстъпи първото място. Трета се класира Дария Атаманов от Израел.

На финалите Калейн ще играе с всички уреди, а Николова вероятно ще пропусне състезанието с бухалки, на което е първа резерва.

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

След изключителна игра с три ленти и две топки момичетата от ансамбъла сътвориха чудо и с най-добра оценка за деня успяха да стъпят на почетната стълбичка, макар и на най-ниското стъпало. Ден по-рано те стартираха неубедително и на пет обръча останаха едва седми. Златните медали спечели отборът на Израел, а сребърните – на Италия.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева ще се представят и на двата финала.

Маргарита Василева беше провъзгласена от спортните журналисти и фотографи за кралица на Световната купа и заслужи сребърна корона с инкрустирани бели и лилави камъни цирконий.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55
Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29