Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български аромати и козметика се представят в Париж

Снимка: bnaeopc.com - архив

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика".
Участието на българските производители в сектора на форума, който ще продължи до 18 април, се организира с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие".



През 2023 г. България е изнесла 1 370 кг розово масло на средна експортна цена от 9 168 евро/кг.

Основно износът е насочен към САЩ, Китай, Япония, Тайван, Южна Корея и Франция, пoĸaзвaт дaнни нa зeмeдeлcĸoтo миниcтepcтвo.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01

Борис Бонев: ГЕРБ е продал съоръженията на Витоша за 8 млн. лв.

Столичният кмет Васил Терзиев припомни поетия ангажимент до края на мандата му през 2027 г. да има поне един работещ лифт на Витоша. На брифинг по повод неработещите съоръжения в планината той заяви, че няма как да има очаквания за шест месеца да бъде..

публикувано на 19.05.24 в 12:06