Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облаци и на места валежи на 2 май

Във Врачанския Балкан
Снимка: Миглена Иванова

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 10°, максималните - предимно между 17° и 22°, в София - около 19°.
Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 2500 m - от сняг. Максималната температура на 1200 m ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.
Над Черноморието облачността ще е значителна, на места ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е около 14°. 
Над по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд. На места в западните райони, където количествата ще са значителни, валежите ще са придружени с гръмотевици. С повече слънчеви часове и почти без валежи ще бъде в Южна Гърция. На Балканите най-прохладно ще е в Истанбул - 17°, най-топло - в Атина - 26°.
Над Западна и по-голямата част от Централна Европа, Централното Средиземноморие, както и над северозападните райони от Пиренейския полуостров облачността ще е значителна с валежи от дъжд, по високите части на планините – от сняг. Значителни ще са количествата в планинските райони, в Уелс и Южна Англия, Югоизточна Франция и в по-голямата част на Италия, където ще е и много ветровито. Повече слънчеви часове ще има в югоизточната половина от Испания. Значителна ще е облачността и над северните райони на Скандинавския полуостров, Финландия, както и над по-голямата част от Европейска Русия, на отделни места с валежи от сняг. Над останалата част от Скандинавието, Дания и Източна Европа ще преобладава слънчево време. На територията на Европа най-студено ще е в Москва - 12°, а най-горещо - в Берлин (27°).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40