Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

Снимка: БТА

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за приятелство България-Азербайджан в Народното събрание Хамид Хамид и представители на бизнеса.
Във фокуса на посещението ще бъдат задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в икономиката, енергетиката, високите технологии и туризма.



Очакват се среща "на четири очи" между Румен Радев и Илхам Алиев и подписване на Съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан.
В Баку президентът Радев ще се срещне и с български специалисти, работещи в областта на спорта в Азербайджан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево начало на новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури в повечето..

публикувано на 13.10.24 в 18:30

Кенийски атлети най-бързи на “Маратон София 2024”

Шедрак Кимайо и Хариет Чеборе от Кения триумфираха на “Маратон София 2024” в класическата дистанция от 42,195 км. Кимайо успя да я преодолее за 2 часа, 15 минути и 4 стотни от секундата, а Чеборе – за 2 часа, 38 минути и 25 секунди. Хиляда бегачи..

публикувано на 13.10.24 в 16:05

Броят на инцидентите с тротинетки нараства близо три пъти

Само от юли до септември са възникнали 277 произшествия с участието на тротинетки и седем души са загинали – тази статистика представи пред Нова тв главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”. Броят на инцидентите се е увеличил близо три..

публикувано на 13.10.24 в 15:25