Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Снимка: seattle-bg.org

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл.

България за напреднали – това е темата на дискусията, която ще събере сънародниците ни на 11 май. Тя е провокирана от едноименния сборник на Светлозар Желев, в който различни хора, свързани със страната ни посредством езика, роднинството или повика на сърцето дават отговор на въпроса "Как да обичаме България".

Мястото на дискусията съвсем не е случайно – тя ще се състои от 15:30 до 17:30 ч местно време в откритото през февруари арт-пространство "Читалнята" (2862 NW Market St, Seattle WA 98107). За него българската общност дарява над 300 книги, а помещението и художественото оформление осигурява Мария Апостолова.

"Ще четем различни неща от "България за напреднали" (който каквото е приготвил). Ще споделяме мисли и впечатления. Ще разговаряме. /…/ За почерпката – който каквото донесе“, гласи фейсбук поканата на организаторите.

Фестивалът "Майски празнични четения" продължава до 24 май.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01