Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изваяни" е първата самостоятелна песен на Боби Иванчев от дует "Авеню"

Снимка: Facebook/ Bobby Ivanchev

Борислав (Боби) Иванчев е музикант подвластен на магията на радиото. Известен е като част от дует "Авеню", а сега първият му авторски сингъл "Изваяни" успешно пътешества в ефира, събирайки одобрението на слушателите. "Тази песен е послание", казва Боби в интервю за БНР- Стара Загора.

Роденият през август музикант споделя, че дъждовната реалност настоящия месец май го депресира. Но добрата емоция на един уловен миг може да го пренесе в безвремието, където има пълна свобода да пише музика и подрежда думи по свой начин. "Искам да правя нещата, както ги усещам", подчертава Иванчев, който редом с композирането на песни, продуцира театрални представления, занимава се с дигитална дистрибуция и води разговори в полунощ със слушателите на програма "Хоризонт" на БНР.

Какви емоции извиква в съзнанието на музиканта дъждът, защо създава първата си песен на английски език, как се ражда дует "Авеню" и какви са бариерите, които младите музиканти трябва да прескочат, за да реализират мечтите си  -  Боби Иванчев разказва в разговор с Мила Маринова – чуйте:

Първата самостоятелна песен на Боби Иванчев "Изваяни" е записана в края на 2023 година. Ражда се лесно като мелодия, препъни камък се оказва текстът. Музиката обаче отново идва на помощ:


"Когато започнах да си тананикам припева, се бях замислил как човек следва мечтите си и ми светна една лампичка, че ние разбиваме пътя към тях на малки задачи – споделя Боби. – И по този начин се раждат надеждите, че ще преминем през съответните междинни препятствия по пътя към мечтата. В този смисъл се замислих, че надеждите са производни на мечтите. Оттам се роди репликата "надеждите от мечтите ни са изваяни", и вече знаех за какво искам да говоря в текста на песента. Защо пътят към мечтите е много важен и че трябва да си задаваме много важни въпроси – защо, мога ли, ще имам ли силите или не, достоен ли съм, ще навредя ли на хората? Когато си отговорим на тях, това ни прави по-добри хора."

Музиката и аранжиментът на "Изваяни" са на Боби Иванчев, той е автор и на част от текста, дописан от Росен Кукошаров.

Автор: Мила Маринова, БНР-Ст.Загора

Снимки: Facebook/ Bobby Ivanchev



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Двамата с теб"

Дом на културата "Средец" в София отбелязва своята 50-годишнина с поредица музикални събития под надслов "Остров на музиката". По този начин ДК "Средец" дава сцена на доказани и млади професионалисти – певци и инструменталисти в различни..

публикувано на 24.07.24 в 10:15

В Аксаково е създадена първата момичешка гайдарска група в България

В град Аксаково, област Варна, е създадена първата в България гайдарска група само от момичета. Това съобщи Никола Георгиев, ръководител на Гайдарска школа "Тракия", към която е сформиран съставът. Ивелина, Сияна, Сара, Калина, Цветелина и Виктория..

публикувано на 23.07.24 в 19:47

"Комедия"

Магичната музика на група "Терпентина" напоследък ни вълнува все по-често, особено след излизането на дебютния ѝ албум "Носталгия". Макар че е във фокуса на медийното внимание от около две години, групата съществува отдавна. В състава ѝ влизат Иван..

публикувано на 23.07.24 в 10:15