Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Снимка: Софийски университет

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. 

Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще споделят любопитни факти за растения вампири, дървесни видове в града и общуването на растенията чрез светлината. Те ще запознаят посетителите и с лабораторни оазиси за изследване на силите на медицинските растения и тяхната полза за здравето.

Сред обсъжданите въпроси ще бъдат какво представляват растителните суперхрани, какво е биоземеделие и има ли почва у нас, какво влияние оказват електромагнитните полета в прецизното земеделие и как микроводораслите служат за важни източници на полезни вещества.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00
Роженски манастир “Свето Рождество Богородично”

Копие на чудотворната икона в Роженския манастир събира много богомолци за храмовия празник

Роженският манастир “Свето Рождество Богородично” ще отбележи днес храмовия си празник с литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица, благославяне на манастирския курбан и раздаването му за здраве. След като пред 1761 г. манастирът губи..

публикувано на 08.09.24 в 06:00